Vse za domačo kuhinjo najdete na   

O podjetju

OSNOVNI PODATKI

 
  Vprašajte nas
 
Naziv: Alpeks, trgovsko podjetje, d.o.o.
Naslov: Kidričeva ulica 5, 3000 Celje
Id. št. za DDV: SI85723665
Matična številka: 5318823
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Celju
Št.reg.vložka: 1/1133/00
Osnovni kapital: 88.429,12 €
Transakcijski računi: Abanka d.d.: 05100-8014258216
NLB d.d.: 02234-0013877935
Unicredit banka Slovenija d.d.: 29000-0055506555
Sparkasse d.d.: 34000-1007861792
 
Dejavnost


Nudimo gostinsko opremo in drobni gostinski inventar, ki je namenjen pripravi, serviranju in strežbi jedi ter pijač v različnih restavracijah in lokalih, za okras doma ali kot darilo.
 
Združujemo različne cenovne razrede, nudimo izdelke za profesionalno gostinsko uporabo ter široko potrošnjo. Ugodimo lahko tudi najprestižnejšim hotelom, kot še tako zahtevnim domačim uporabnikom, saj sodelujemo s svetovno znanimi dobavitelji in proizvajalci.
 
Zgodovina


Gospodarska družba Alpeks, trgovsko podjetje d.o.o., se ukvarja s trgovinsko dejavnostjo. Osnovna dejavnost od ustanovitve podjetja leta 1990 dalje je veleprodaja izdelkov iz stekla, porcelana, keramike, nerjavnega jekla in emajla.
 
Zaradi velikih političnih in gospodarskih sprememb v tem času smo morali spremeniti prvotno zastavljene cilje. Z izgubo jugoslovanskega trga smo se osredotočili na slovenski trg in spremenili strategijo poslovanja in osvajanja trga. Zaradi dobrih nabavnih virov, razvejane potniške mreže in fleksibilnosti podjetja smo v tem obdobju pridobili velik tržni delež na slovenskem trgu na področju našega prodajnega asortimana. Po letu 2000 smo se odločili za diverzifikacijo poslovanja. Ločili smo prodajni program na dva segmenta in sicer: prodajni program za gostince in prodajni program za oskrbovanje trgovskih verig in manjših trgovin s ponudbo vse za dom. Gostincem smo se približali s postavitvijo mreže cash&carry-jev. Najprej v Ljubljani leta 2003, potem pa postopoma še v Mariboru, Celju, Kopru in Novem Mestu.

Zaradi majhnosti slovenskega trga smo kljub nestabilni politični in gospodarski situaciji priložnosti iskali tudi na trgih jugovzhodne Evrope. Najprej z internacionalizacijo, potem pa s postavitvijo lastne mreže. V Bosni in Hercegovini smo leta 2001 ustanovili podjetje Alpeks Sarajevo, d.o.o., ki je danes specializirano samo za oskrbovanje gostincev. V Beogradu je podjetje Gastromaster d.o.o. eden izmed vodilnih dobaviteljev horeca sektorja kupcev. Oskrbujejo svetovno znane verige hotelov, restavracije in tudi manjše gostinske kupce. Na Hrvaškem leta 2017 ustanovljeno podjetje Alpeks gastro d.o.o. s svojo Cash & carry enoto v Zagrebu, zagotavlja zalogo blaga vsem nivojem gostincem, predvsem pa se zaposleni odlikujejo s svetovanjem pri nakupu blaga, tako kot tudi v vseh naših ostalih poslovnih enotah. V Črni Gori in Makedoniji nas zastopajo naši poslovni partnerji.

Odraz kvalitete poslovanja vseh naših družb so naše reference. Poznavanje blaga, širina asortimana, strokovni nasveti, kvaliteta storitve in bližina kupcu so naši največji aduti pri oskrbovanju gostinskih in maloprodajnih kupcev.
 
Poslanstvo


S sledenjem trendov, poznavanjem produktov, sposobnostjo in delavnostjo postavljamo nove mejnike v oskrbi ciljnih skupin kupcev.
 
Na področju gostinstva uresničujemo svoje cilje s celovitostjo ponudbe, kvaliteto storitve, svetovanjem, sooblikovanjem osebne prepoznavnosti kupca, vse to pa zaokrožujemo s svetovno priznanimi blagovnimi znamkami. S širokim naborom izdelkov, ki jih uporabljamo pri pripravi in serviranju hrane ter pijače polepšamo dom, olajšamo vsakodnevna opravila, zagotavljamo zdrav način priprave hrane in dvigujemo kvaliteto življenja.
 
Vizija


Postati vodilni in prepoznavni skrbnik gostinskih kupcev na področju jugovzhodne Evrope.
 
Kvaliteta storitve in prisotnost z izdelki lastnih blagovnih znamk in blagovnih znamk, ki jih zastopamo, v vsakem gostinskem lokalu oziroma domači kuhinji, naj bo odraz naše prepoznavnosti.
 
Video predstavitevNaša najnovejša video predstavitev za tuje trge.