Novi trendi, nova doživetja za gosta | Alpeks

Gostje imajo danes več izkušenj s kulinariko kot kdaj koli prej. Ker se v podjetju Alpeks tega zavedamo, smo v sredo, 22. marca, priredili izobraževanje za hotele in restavracije na Primorskem.

Vse za domačo kuhinjo najdete na   
Novice
Arhiv novic
2025
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
Novi trendi, nova doživetja za gosta
24.03.2017
 
Osrednji tematiki predavanja sta bili:
 
  • Bela barva, enotna linija in stroga pravila so preteklost - naj bo vsaka postrežba unikatno doživetje za gosta.
  • Ali kvaliteta keliha spremeni okus vina?
V prvem delu smo gostom predstavili nove trende, ki narekujejo kombinacijo različnih materialov, saj porcelan ni več dovolj. Vedno bolj je v uporabi skrilavec, keramika, les, steklo, marmor, usnje, melamin, nerjavno jeklo in drugi materiali. Spodbuja se poudarjanje individualnih izdelkov in uporaba rustikalnih elementov v modernih postavitvah, uporaba prtov pa ni več zaželena.

Svet kulinarike se je spremenil v igrišče kjer se igra že dogaja. V Alpeksu smo za ta namen pripravili širok nabor vznemirljivih izdelkov in pripomočkov, ki so izbrani iz vseh koncev sveta ali izdelani posebej za namen poživitve in postavitve edinstvenih zgodb na pogrinjkih. Gre za izdelke, na katerih se ustavi pogled in predstavljajo popolnoma nov način prezentiranja hrane. V tem je tudi čar in užitek gastronomske svobode.

V drugem delu je bil poudarek na Schott Zwiesel kelihih. Gostom smo predstavili njihove lastnosti ter spregovorili o tem kateri kelih je namenjen kateremu vinu. Da je bila zgodba še bolj zanimiva, smo goste po končani predstavitvi povabili na degustacijo vin Santomas, kjer so lahko videli kako različna vina razvijejo okus in aromo. Isto vino je bilo možno poskusiti v kelihih različne kvalitete, oblike in velikosti. Tako so se gostje lahko sami prepričali, da kvaliteta keliha zares spremeni okus vina.