Vpliv podražitev surovin na cene | Alpeks

Že več kot leto dni se vsi skupaj spopadamo z epidemijo, ki je žal prinesla globalne spremembe tudi pri cenah blaga v naši ponudbi. V zadnjem mesecu so nam proizvajalci nerjavečega jekla ter plastike sporočili, da so se cene surovin toliko zvišale, da nam napovedanih cen za leto 2021 ne morejo zagotavljati.

Vse za domačo kuhinjo najdete na   
Novice
Arhiv novic
2021
2020
2019
2018
2017
2016
Vpliv podražitev surovin na cene
07.04.2021
 

Spoštovani kupci,

 

Že več kot leto dni se vsi skupaj spopadamo z epidemijo, ki je žal prinesla globalne spremembe tudi pri cenah blaga v naši ponudbi. V zadnjem mesecu so nam proizvajalci nerjavečega jekla ter plastike sporočili, da so se cene surovin toliko zvišale, da nam napovedanih cen za leto 2021 ne morejo zagotavljati. Na dvig dobaviteljevih cen znatno vpliva tudi do pet kratno povišanje cen ladijskega prometa iz vzhodnih dežel. Dodatno se je zaradi  velike rasti spletne prodaje v svetu pojavilo pomanjkanje embalaže in posledično višja cena le-te.

V Alpeksu smo sicer uspeli dogovoriti minimalna povišanja cen, da bi vas lahko še naprej čim bolj kvalitetno in ugodno oskrbovali, še posebej zato, ker se zavedamo, da ste ravno gostinci tisti, ki ste v času epidemije najbolj prizadeti. Za manjše dvige cen dobaviteljev ne bomo poviševali naših prodajnih cen do vas, celotnega bremena pa ne moremo prevzeti nase in smo prisiljeni v dvig cen, zato vas v dani situaciji prosimo za razumevanje.

Še naprej bomo spremljali gibanja cen surovin in transporta na svetovnem trgu in se zavezujemo k znižanju cen ob morebitnem padcu cen surovin in ali transporta. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi premostili tudi ta izziv in bomo iz njega izšli še močnejši in uspešnejši.