Vijolična kolekcija in kritične kontrolne točke | Alpeks

V podjetju Alpeks smo 17. maja 2018 pripravili 9. srečanje gostincev, ki je bilo tokrat namenjeno predvsem vrtcem in šolam.

ALPEKS HOME - Najboljše za domačo kuhinjo   
Novice
Arhiv novic
2020
2019
2018
2017
2016
Vijolična kolekcija in kritične kontrolne točke
29.05.2018
 

Predstavili smo vijolično barvo, ki je bila uvrščena v mednarodno metodo zagotavljanje varne prehrane HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk). Uporablja se namreč za pripravo hrane brez alergenov.

Prav zaradi tega smo se osredotočili na tiste javne institucije, ki pripravljajo hrano za otroke in mladostnike, saj so alergije na hrano najbolj pogoste prav med njimi.
 

Podjetje Pujadas by Vollrath je proizvedlo kuhinjsko posodo (ponve, kozice), kuhinjske pripomočke (prijemalke, zajemalke, metlice, špatule, servirno žlico, desko za rezanje, polipropilensko gastronorm posodo) ter tudi škatlo za shranjevanje v vijolični barvi, ki zaposlenim v kuhinji omogoča, da že od daleč vidijo kateri kuhinjski pripomočki se uporabljajo izključno za pripravo hrane brez alergenov.
 

Na izobraževanju smo gostili dva predavatelja, in sicer g. Frederica Raurella iz podjetja Pujadas by Vollrath, ki je predstavil vijolično kolekcijo ter g. Boštjana Bezgovška iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je govoril o praktičnih primerih. Predavatelja sta se odlično dopolnjevala in tako zajela celotno področje alergenov in predlagale mnoge uporabne rešitve. Gostje, ki so se nam pridružili, so bili izredno navdušeni, kar nam daje vzpodbudo za pripravo podobnih srečanj tudi vnaprej.